All for Joomla All for Webmasters
Vijesti

12 godina zatvora korumpiranom bivšem predsjedniku države

Lula (72) će morati služiti zatvorsku kaznu od 12 godina i mjesec dana jer je primio luksuzni stan na obali mora od građevinske tvrtke u zamjenu za pogodnosti pri javnoj nabavi.

Fotografija: Wikipedija, Pixabay

Vrhovni sud Brazila presudio je da bivši brazilski predsjednik Luiš Injacio Lula de Silva (Luiz Inácio) mora početi sa služenjem zatvorske kazne od 12 godina zbog primanja mita, prenose agencije.

Sud je na taj način odbio njegov zahtjev da se brani sa slobode dok ne iskoristi sve žalbe.

Agencija Reuters navodi da je to dodatni udarac za Silvu koji pokušava očuvati svoju političku karijeru uprkos dodatnih šest optužbi za korupciju.

On bi se mogao već do kraja tjedna naći u zatvoru.

Kako se navodi, slučaj je dodatno podijelio državu i bacio sjenku na predsjedničke izbore, koji bi se trebali održati u listopadu ove godine.

Neposredno uhićenje čovjeka koji je smatran favoritom prema namjeravanim glasovima na predsjedničkim izborima u listopadu čini glasovanje jednim od najnepredvidljivijih u više desetljeća.

U teoriji više nijedna prepreka ne dijeli ikonu ljevice od zatvora ali, po mišljenju brojnih pravnika, ne bi se trebao naći iza rešetaka prije sljedećeg tjedna, a najvjerojatnijim se smatra utorak.

Lula (72) će morati služiti zatvorsku kaznu od 12 godina i mjesec dana jer je primio luksuzni stan na obali mora od građevinske tvrtke u zamjenu za pogodnosti pri javnoj nabavi.

Komentari
komentara

Antikorupcija.hr prati i otkriva sve oblike korupcije na svim razinama društva. Pozivamo sve građane koji imaju saznanja o koruptivnim djelima da nam se jave s povjerenjem, anonimno ili s imenom i prezimenom kako bi kriminal izveli na svjetlo i primjereno ga kaznili.

Copyright © 2017 Antikorupcija.hr

To Top