All for Joomla All for Webmasters
Mislav Kolakušić

Dokazi o malverzaciji sudskim predmetima na Trgovačkom sudu u Zagrebu

Izbjegavanje odgovora

Sudac Nino Radić, protiv kojeg je udruga Antikorupcija podnijela kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje u nezakonitosti u dodjeli predmeta na Trgovačkom sudu u Zagrebu, u svom današnjem priopćenju ničime nije objasnio javnosti zbog čega je preko 20% svih predmeta u njegovom mandatu dodjeljeno u rad sucima uz primjenu iznimke-odabir jednog rješavatelja.

Ako znamo da je ručna dodjela predmeta jedan od najvećih izvora korupcije i ključni razlog za uvođenje automatske dodjele predmeta, simptomatična je činjenica da je Radić izbjegao objasniti takvu anomaliju u radu sustava. Svako korištenje iznimki u dodjeli sudskih predmeta bez zakonom utemeljenog razloga predstavlja protuzakonito postupanje i zlouporabu položaja, a kada se takva iznimka u dvije godine pojavi u 7.113 predmeta što predstavlja više od 20% svih predmeta, onda je to situacija koja mora biti detaljno ispitana.

Udruga Antikorupcija donosi vam popis svih predmeta među kojima i 7.113 predmeta koji su dodjeljenji primjenom iznimke-odabir jednog rješavatelja.

Kaznena prijava-Udruga Antikorupcija

Download (XLSX, 299KB)

Download (XLSX, 164KB)

Download (XLSX, 237KB)

Download (XLSX, 232KB)

Download (XLSX, 189KB)

Download (XLSX, 220KB)

Download (XLSX, 178KB)

Download (XLSX, 216KB)

Komentari
komentara

Antikorupcija.hr prati i otkriva sve oblike korupcije na svim razinama društva. Pozivamo sve građane koji imaju saznanja o koruptivnim djelima da nam se jave s povjerenjem, anonimno ili s imenom i prezimenom kako bi kriminal izveli na svjetlo i primjereno ga kaznili.

Copyright © 2017 Antikorupcija.hr

To Top