Antikorupcijske novosti|

Udruga Antikorupcija od početka svog djelovanja nastoji u svoje redove dovesti najveće eksperte za područja prava i financija, upravo ona područja u kojima se odvija najveći dio sustavne korupcije koja Republiku Hrvatsku i njene građane stoji milijarde kuna štete svake godine.

Pridruživanjem poznatog hrvatskog stručnjaka za financije, revizije i računovodstvo, Davora Banovića , udruga je ojačala svoje mogućnosti u borbi sa organiziranim kriminalom i korupcijom.

Biografija Davora Banovića je i više nego impresivna. Ovlašteni je revizor i dugogodišnji stalni sudski vještak za financije i knjigovodstvo Županijskog suda u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva sudskih vještaka – mentor. Objavio je knjigu: “Metodologija revizije osnivanja – Kako spriječiti krađu kroz sustav”, u kojoj na stručan i jednostavan način prikazuje razloge “financijskog kraha” domaćih banaka i drugih trgovačkih društava, te daje kritički osvrt na provedbu tada važećeg Zakona o trgovačkim društvima.

Vještačio je u kaznenim predmetima iz uskočke nadležnosti, kao i za ŽDO Požega, ŽDO Osijek, ŽDO Vukovar te razne sudove. Ukupno je sačinio više desetaka tisuća vještačenja raznih vrsta. U velikom broju kaznenih predmeta, vještačenja koje je radio rezultirala su osuđujućim presudama, a među najpoznatijim slučajevima su pljačka ZAP-a (Vukovarska poslovnica), Glumina banka, Komercijalna banka, Brodvin. Od tzv. “aferaških” predmeta novijeg datuma navodimo:Osijek Koteks, „Slavonica“, Osječka pivovara, PPK Valpovo, Vodovod Osijek, Kandit Osijek, Bijelo-plavi, Gradska banka Osijek d.d.

Comments are closed.

Close Search Window