Antikorupcijske novosti|

“U Hrvatskoj živimo po zakonima koji su pisani isključivo za korist užeg kruga pojedinaca. Sada prelazimo na tamnu stranu svjetske povijesti prava, jer je taj krug sve manji”, rekao je u razgovoru za Index sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, komentirajući najave iz Vlade o novom posebnom zakonu za “sistemske tvrtke” u ožujku prošle godine.

Godinu dana kasnije njegove riječi su se pokazale do u detalj točnima, ono što se dugo nagađalo ovih dana se pokazalo kao istina. Lex Agrokor je doista bio zakon pisan isključivo za korist užeg kruga pojedinaca, pojedinaca koji su u manje od godinu dana strvini Agrokora zaradili nevjerojatnih pola milijarde kuna.

Mjesecima prije i nakon donošenja Lex Agrokora je Mislav Kolakušić u svima javnim medijima upozoravao na protuustavni karakter samog zakona, ali i na skandalozan način njegovog donošenja u proceduri koja nije zabilježena niti u jednoj pravnoj i demokratskoj državi.

U više desetaka pisanih i tv intervjua pojašnjavao je nadležnim institucijama svu nakaradnost dotičnog zakona.

No, odgovora i reakcije nije bilo. Iz prostog razloga jer postojeće institucije nisu ni sposobne ni voljne zaustaviti korupciju. Taj posao će očito morati odraditi ljudi koji danas raskrinkavaju korumpirani sustav jer osim njih ova zemlja više se nema na koga osloniti.

U nastavku donosimo nekoliko videa u kojima sudac Kolakušić stručno dekonstruira sve protuustavnosti Lex Agrokora.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close Search Window